Planting the seeds for the future

Handelsmissie tuinbouw naar Benin

16 t/m 20 oktober 2022

Achtergrond

Kansen voor Nederlandse bedrijven in kweek- en plantgoed, agrochemische producten en agritech.

In de afgelopen tien jaar zijn de belangrijkste steden van Benin enorm gegroeid, met als gevolg een toenemende vraag aan kwalitatief goed voedsel en een tekort aan groenten in het land.

Door een beperkte toegang tot apparatuur, hoogwaardige productiemiddelen (o.a. goede kwaliteit zaden, mest, gewasbeschermings- middelen, etc.) en mogelijkheden voor financiering, zijn de huidige systemen niet goed genoeg om het gat tussen vraag en aanbod te kunnen dichten.

Om die redenen is het ontwikkelen van de tuinbouw sector voor de Beninse overheid sinds 2016 een speerpunt. Nederland wordt hierin beschouwd als een sleutelpartner.

Het programma van deze missie is opgezet op basis van een recente marktstudie en vier business cases. Via bedrijfsbezoeken, netwerkrecepties, 1:1 matchmaking en gesprekken met de lokale overheid krijgt u glashelder uiteengezet waar de kansen voor uw bedrijf liggen in Benin.

Onderzoek en ontdek Benin tijdens deze fysieke handel- en investeringsmissie naar Benin van 16 t/m 20 oktober 2022. 

Waarom meedoen?

Wat kunt u verwachten?

Bij deze missie:

Doelgroep

Voor wie?

Deze missie is interessant voor organisaties en bedrijven die actief zijn op het gebied van o.a. kweek & plantgoed, agrochemische producten en biologische agentia, en apparatuur voor groenteproductie. Een volledige lijst met beschrijvingen is in de flyer van de missie te vinden. Deze kunt u zonder registratie downloaden. 

Deelname

Kosten & aanmelden

Deelname kost € 500 exclusief btw per organisatie, uitgaande van max. 2 deelnemers. Bent u met meer dan 2 mensen, dan kost iedere extra persoon € 250 exclusief btw.

De prijs is inclusief deelname aan de collectieve programmaonderdelen, collectief lokaal vervoer en lokale matchmaking. De reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening. De organisatie is niet aansprakelijk voor eventuele annuleringskosten.

De voertaal is Frans. De ambassade zorgt voor tolken (Frans-Engels) voor de plenaire onderdelen. De kosten voor vertaling tijdens individuele matchmaking zijn voor eigen rekening. De uiterste aanmelddatum is 26 augustus 2022.

Interesse gewekt?

Of benieuwd naar het voorlopige programma? Vul hieronder uw contactgegevens in en wij zullen spoedig met u contact opnemen om u meer te vertellen over de missie.  Contactgegevens zijn voor eenmalig gebruik. 

Neem contact op

Meer weten?

Thomas van den Boogerd

Project Manager

RVO-english_logo
psps-logo-header.png
Mobile-logo-header-psps

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief