Innovating the future of food

Food tech handelsmissie naar Duitsland, regio Heidelberg

30 november t/m 2 december 2022

Achtergrond

Innovating the future of food

Een duurzame voedselketen staat bij bijna ieder voedselproducerend bedrijf in Duitsland en Nederland hoog op de agenda. De ontwikkelingen in de voedselindustrie gaan steeds sneller, waardoor er kansen ontstaan voor samenwerking tussen Nederlandse en Duitse bedrijven.

Kortgeleden is het marktrapport ‘Market analysis of the German food processing industry’ verschenen. Uit het rapport blijkt dat er kansen liggen voor Nederlandse bedrijven die technologieën, producten of diensten bieden om de ontwikkelingen binnen de voedseltechnologiesector te versnellen of te verduurzamen. Daarnaast is er te zien dat er een grote vraag is naar alternatieve vormen van proteïne.

Uit het marktrapport is tevens gebleken dat het hebben van Duitse partners een sleutel tot success is voor het veroveren van de Duitse markt. Deze partnerschappen nemen verschillende vormen aan: Dit kan direct via Business-to-Business (B2B), universiteiten, een groot bedrijf in de agrovoedingssector, of via één van de technologieclusters. Duitsland heeft goed ontwikkelde netwerken van belanghebbenden voor onder- zoek, ontwikkeling, innovatie, productie en distributie.

Tijdens deze handelsmissie, die een focus heeft op het foodcluster in de regio Heidelberg, willen we deze kansen concreet maken en Nederlandse ondernemers introduceren bij mogelijke partners en klanten.

psps business abroad organiseert deze handelsmissie in opdracht van de Rijksdienst van Ondernemend Nederland, in samenwerking het lokale posten netwerk in Duitsland en OostNL.

Doelgroep

Voor wie?

Deze handelsmissie is interessant voor Nederlandse ondernemers die actief zijn in de food tech en gerelateerde sectoren. De missie is specifiek gericht op Nederlandse organisaties die:

De voordelen

Waarom deelnemen?

Deelname aan deze missie biedt de mogelijkheid om:

Deelname

Kosten & aanmelden

Deelname kost € 500 exclusief btw per organisatie, De reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening. De organisatie is niet aansprakelijk voor eventuele annuleringskosten. De voertaal is voornamelijk Duits. De uiterste aanmelddatum is vrijdag 28 Oktober 2022. U kunt zich direct aanmelden via deze link.

Interesse gewekt?

Of benieuwd naar het voorlopige programma? Vul hieronder uw contactgegevens in en wij zullen spoedig met u contact opnemen om u meer te vertellen over de missie.  Contactgegevens zijn voor eenmalig gebruik. 

Neem contact op

Meer weten?

Jeroen van Baren

Project Manager

RVO-english_logo
psps-logo-header.png
Go4Export_Programmamanager_ONL_klein
Mobile-logo-header-psps

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief