Handelsmissie glastuinbouw naar Frankrijk

15t/m 18 Maart 2022

Achtergrond

Kansen voor Nederlandse bedrijven in kassenbouw en aanverwante technologie in Frankrijk

Bent u actief in de markt van kassenbouw of aanverwante technologie en producten? Zoekt u nieuwe kansen in Frankrijk of wilt u meer weten over de handel in groente, fruit en sierteeltproducten in dit land? Ga dan mee met de fysieke handelsmissie Bedekte Teelten Frankrijk van 15 tot en met 18 maart 2022.

Tijdens deze handelsmissie kunt u volop netwerken met potentiële klanten, zakenpartners en publieke stakeholders. U krijgt een update over trends, marktkansen en voorbeeldprojecten.

Frankrijk is met een marktaandeel van 9% de op 3 na grootste exportmarkt voor Nederlandse agrofood. Het land heeft ook een belangrijke afzetmarkt voor hoogwaardige en duurzame producten, technologie en kennis. Daarnaast heeft Frankrijk ook een grote consumentenmarkt, vooral voor producten van hoge kwaliteit.

Ook de tuinbouw is heel divers. Denk bijvoorbeeld aan grote verschillen in regionale activiteit, bedrijfsgrootte, en moderniteit/leeftijd van de tunnels en kassen. Dit geldt in het bijzonder ook voor bedekte teelten en glastuinbouw.

Doelgroep

Bedekte teelt in Frankrijk

Frankrijk is in Europa wat betreft areaal en aantal producenten een grote speler in de fruit- en groenteteelt. Volgens de laatste landbouwtelling (2010) had het land
Er zijn volop ontwikkelingen in de Franse tuinbouw, en met name ook in de glastuinbouw. Juist in deze sector liggen kansen voor Nederlandse bedrijven. Zij kunnen hun expertise uitwisselen, samenwerken én handel drijven. Ontwikkelingen en kansen in de glastuinbouw in Frankrijk liggen bijvoorbeeld op het gebied van:

Voor wie?

De handelsmissie is speciaal bestemd voor bedrijven en organisaties die:
U kunt zich ook inschrijven als u al eerder aan een handelsmissie of beursbezoek aan Frankrijk heeft deelgenomen.

Waarom deelnemen?

Bij deze missie:

Interesse gewekt?

Vul hieronder uw contactgegevens in en wij zullen spoedig met u contact opnemen om u meer te vertellen over de missie.  Contactgegevens zijn voor eenmalig gebruik. 

Neem contact op

Meer weten?

Thomas van den Boogerd

Project Manager

RVO-english_logo
psps-logo-header.png
Mobile-logo-header-psps

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief