Handelsmissie watermanagement Oman en Saoedi-Arabië

22 t/m 27 Januari 2022

Achtergrond

Saoedi-Arabië en Oman bemoedigen Nederlandse waterexpertise

Oman en Saoedi-Arabië staan voor grote maatschappelijke uitdagingen op het gebied van watermanagement, waterschaarste en verzilting. De hoeveelheden grondwater en oppervlaktewater zijn beperkt; er zijn vrijwel geen rivieren en er valt weinig neerslag. Bovendien heeft de COVID-19 pandemie de noodzaak voor oplossingen op deze thema’s nog groter gemaakt. De behoefte aan water in deze golfstaten is zo enorm, dat de vraag naar water in de regio in 2055 hoogstwaarschijnlijk is verdubbeld. Beide landen hebben er daarom voor gekozen om de komende jaren groots te investeren in watertechnologieën.
Nederlandse innovatieve oplossingen, producten en kennis in de water sector staan hoog in aanzien bij Saoedi-Arabië en Oman. Niet voor niets richt het Nederlandse beleid in de Golf al enkele jaren succesvol op dit thema. Zo wordt er in Saoedi-Arabië momenteel gewerkt aan meerdere grote water projecten met Nederlandse inbreng. Tussen Oman en Nederland bestaat ook al een strategische samenwerking op het gebied van water. Al met al bieden deze ontwikkelingen concrete kansen voor de innovatieve oplossingen die de Nederlandse bedrijven in de watersector bieden.

Doelgroep

Voor wie?

De missie is gericht op Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen met technologieën, producten of diensten op het gebied van:

Tijdens de missie

Wat kunt u verwachten?

Tijdens deze missie:

Kosten en deelname

De uiterste inschrijfdatum is 8 december 2021. De voertaal is overwegend Engels. Deelnemende bedrijven moeten passen binnen de genoemde opzet en inhoudelijke focus van deze handelsmissie. Aanmelding en de automatische ontvangstbevestiging hiervan betekent daarom niet automatisch toelating tot de handelsmissie. U ontvangt een definitieve bevestiging van uw deelname van de RVO-projectleider na sluiting van de aanmeldingsperiode.

Kosten

Deelname kost € 500 exclusief btw per bedrijf (maximaal 1 deelnemer per bedrijf in verband met het coronavirus). Inbegrepen bij de kosten zijn de programmaonderdelen van deze handelsmissie. collectief lokaal vervoer en lokale ondersteuning door de organisatie Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening. De Rijkdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) is niet aansprakelijk voor eventuele annuleringskosten

Interesse gewekt?

Vul hieronder uw contactgegevens in en wij zullen spoedig met u contact opnemen om u meer te vertellen over de missie.  Contactgegevens zijn voor eenmalig gebruik. 

Neem contact op

Meer weten?

Thomas van den Boogerd

Project Manager

RVO-english_logo
psps-logo-header.png
Mobile-logo-header-psps

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief