Towards a Resilient and Water Secure Future

Handelsmissie ASEAN-5 naar Thai Water Expo in Bangkok

27 augustus t/m 1 september 2023

Achtergrond

De ASEAN-5 (Vietnam, Singapore, Thailand, Indonesië en Maleisië) Regio is een van de snelst groeiende markten ter wereld. Door klimaatveranderingen en onverwachte periodes van droogte moedigt de regering investeringen en ontwikkelingen in de watersector aan, en dit biedt concrete kansen voor Nederlandse ondernemers actief in waterzuivering, watertransport, waterbehandeling en overstromingsbeheer.

In 2023 is er een marktanalyse uitgevoerd van de watersector in Thailand. Thailand is de op één na grootste economie van Zuidoost-Azië met een open exportgerichte economie en een GDP van 501,8 miljard USD in 2020. Thailand is een wereldwijde producent van landbouwproducten, heeft een lange kustlijn en heeft verschillende rivieren. Daarnaast zijn er veel stedelijke en industriële gebieden gelegen in de rivierdelta’s van het land. 

In de afgelopen jaren is Thailand geteisterd door zowel droogte als overstromingen, waardoor de behoefte aan een uitgebreid en geïntegreerd waterbeheersplan aan het licht komt. Om deze reden is er in de ASEAN-5 regio een grote vraag naar slimme (Nederlandse) technologieën voor het hergebruik van industrieel afvalwater, drainage, schone watervoorziening, het verbeteren van sanitaire voorzieningen en ‘nature-based solutions’.

De Thai Water Expo vindt van 30 augustus t/m 1 september in Bangkok plaats. Dit is een belangrijke beurs op het gebied van water en afvalwater in de ASEAN-5 regio. De expo verwacht meer dan 13.000 bezoekers uit 30 verschillende landen. De Thai Water Expo brengt organisaties uit de internationale watersector met elkaar in contact, met als doel om nieuwe samenwerkingen op te starten om zo de ASEAN-5 watersector verder door te ontwikkelen. De Nederlandse ambassade in Bangkok richt, in samenwerking met RVO, een Nederlands paviljoen op de beurs in. Een prima kans voor Nederlandse bedrijven om de markt te verkennen

Waarom meedoen?

Wat kunt u verwachten?

Doelgroep

Voor wie?

De handelsmissie staat open voor Nederlandse ondernemers die actief zijn in de watertechnologiesector, waaronder:

Deelname

Kosten & aanmelden

Deelname aan de handelsmissie kost € 500 exclusief btw per organisatie. Bij meer dan 2 personen per organisatie betaalt u € 250 exclusief btw extra per persoon.

Inbegrepen is: deelname aan het gezamenlijke programma, beursdeelname en een eigen plek in het paviljoen, transfers van en naar programmaonderdelen, lunch en diners wanneer dit is vermeld in het programma. Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening.

Interesse gewekt?

Of benieuwd naar het voorlopige programma? Vul hieronder uw contactgegevens in en wij zullen spoedig met u contact opnemen om u meer te vertellen over de missie.  Contactgegevens zijn voor eenmalig gebruik. 

Neem contact op

Meer weten?

Carl Sturm

Project Manager

RVO-english_logo
psps-logo-header.png
Mobile-logo-header-psps

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief