Charting a greener future

Handelsmissie Smart & Green Shipping naar China

30 juni t/m 5 juli 2024

China heeft de laatste jaren haar focus verschoven naar de ontwikkeling van groen en intelligent watertransport. Met toenemende investeringen in veiliger, schonere en slimmere vervoersmethoden voor passagiers en vracht, opent China de deuren voor strategische technologische samenwerkingen met internationale partners. Dit creëert een uitgelezen kans voor Nederlandse maritieme ondernemers om hun expertise en innovatieve oplossingen aan te bieden aan een groeiende markt.

Gedurende 2022 hebben het Nederlandse consulaat in Shanghai en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) de markt voor duurzame en slimme scheepvaart in China grondig onderzocht. Dit heeft geleid tot een uitgebreid marktrapport dat een diepgaand inzicht biedt in de Chinese scheepvaartsector. Het rapport legt de focus op de laatste ontwikkelingen en kansen voor Nederlandse ondernemers in de maritieme sector, met speciale aandacht voor slimme en duurzame oplossingen voor de binnenvaart.

Een groeiende markt

Kansen

Nederland beschikt over veel kennis van navigatiesystemen en geavanceerde binnenvaartsystemen. Nederlandse ondernemers dragen bij aan duurzame, slimme oplossingen; en dat wordt gezien in China.

Volgens het marktrapport zijn er in China met name kansen voor ondernemers actief in:

Over de missie

Missieprogramma

Tijdens de missie bezoekt u verschillende scheepswerven, havens en relevante projecten in zowel Jiangsu als Shanghai. U ontmoet belangrijke Chinese contacten en organisaties in de sector. U krijgt ook meer te horen over de Chinese plannen voor verduurzaming van de sector en hoe u hier een bijdrage aan kan leveren.

De burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb, is delegatieleider in Shanghai. Een vertegenwoordiger van Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat is de delegatieleider voor het programma in Jiangsu.

Via deze link kunt u het conceptprogramma bekijken. 

Verdere details

Deelname & kosten

Deelname kost € 500 exclusief btw per organisatie (maximaal 2 personen).

Deze prijs is inclusief:

  • deelname aan collectieve programmaonderdelen;
  • collectief lokaal vervoer (met uitzondering van interne reizen tussen de verschillende steden tijdens de missie!);
  • lokale ondersteuning door de organisatie.
 

Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) is niet aansprakelijk voor eventuele annuleringskosten.

Interesse?

Of benieuwd naar het voorlopige programma? 

Vul hieronder uw contactgegevens in en wij nemen spoedig contact met u op. Aanmelden kan tot en met 17 Mei 2024.

Dit is een initiatief van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Contactgegevens zijn voor eenmalig gebruik.

Neem contact op

Meer weten?

Thomas van den Boogerd

Project Manager

RVO-english_logo
psps-logo-header.png
Mobile-logo-header-psps

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief