Farming the future

Agro handelsmissie naar Oeganda

7 t/m 13 februari 2023

Achtergrond

Kansen voor Nederlandse bedrijven actief in o.a.: agricultuur, aquacultuur, pluimvee, zuivel en de productie/verkoop van landbouwmachines.

In Oeganda is meer dan 70% van de huishoudens afhankelijk van landbouw. De agrarische sector in Oeganda en in de rest van Oost-Afrika groeit snel. Hierdoor is de vraag naar techniek en kennis flink toegenomen, vooral over aardappelen, zuivel, viskweek, pluimvee en veevoer. 

In 2022 is een scan uitgevoerd van de agribusiness in Oeganda: The Agribusiness Market Scan. Daarnaast zijn er roadmaps ontwikkeld die meer verdieping geven in verschillende subsectoren (aquacultuur, aardappel en pluimvee).

Uit de studie is gebleken dat er op binnen deze sectoren mogelijkheden zijn voor groei in Oeganda; maar dat er in de afgelopen jaren ook kansen zijn ontstaan voor Nederlandse ondernemers actief op de bovengenoemde vlakken. Oegandese bedrijven en boeren zijn opzoek naar kennis, materialen en nieuwe systemen om een efficiëntieslag te kunnen maken en zo de bestaande groei van hun sectoren door te kunnen zetten. 

Op 10, 11 en 12 februari 2023 vindt de Harvest Money Expo plaats in Kampala, Oeganda. Het zal de 6e editie zijn van dit succesvolle evenement. Harvest Money Expo trekt elk jaar meer dan 20.000 bezoekers en trekt veel media aandacht aan. De expo brengt organisaties uit de internationale landbouwsector met elkaar in contact, met als doel om nieuwe samenwerkingen op te starten om zo de Oegandese sectoren verder door te ontwikkelen. Via de onderstaande knop kunt u een overzicht downloaden met daarin de uitdagingen en kansen voor de de hoofdonderwerpen : landbouw, aquacultuur, pluimvee & de varkenshouderij.

Waarom meedoen?

Wat kunt u verwachten?

Deze missie biedt de mogelijkheid om:

Doelgroep

Voor wie?

De handelsmissie staat open voor:

Over missie en de Harvest Money Expo

Netherlands Village

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en de Nederlandse ambassade organiseren op de expo de ‘Netherlands Village’. Hier laten we zien wat Nederland te bieden heeft op het gebied van voedselzekerheid, sectorontwikkeling en agribusiness. 

Als deelnemer aan deze handelsmissie krijgt u:

Looking back: Harvest Money Expo 2022 | NL Village

3 Video's

Bedrijfsbezoeken

Voordat de beurs begint organiseert RVO op 8 en 9 februari bedrijfsbezoeken aan boeren en bedrijven rondom Kampala. Dit gebeurt aan de hand van uw intakeprofiel.

Deelname aan deze missie biedt u een goede mogelijkheid om te ondernemen en om uw netwerk in Oeganda uit te breiden

Deelname

Kosten & aanmelden

Deelname aan deze handelsmissie kost € 500 exclusief btw per bedrijf (maximaal 2 deelnemers per bedrijf). De uiterste inschrijfdatum is 16 december 2022. Deelname is op basis van ‘first come, first served’. Maximaal 16 bedrijven mogen deelnemen. De voertaal is Engels.

Deelnemende bedrijven moeten passen binnen de opzet en focus van deze handelsmissie. Aanmelding en de automatische ontvangstbevestiging hiervan, betekent daarom niet dat u bent toegelaten tot deze handelsmissie. Na de uiterste aanmelddatum ontvangt u pas een definitieve bevestiging van uw deelname van de RVO-projectleider. 

De kosten zijn inclusief deelname aan de collectieve programmaonderdelen, collectief lokaal vervoer en lokale ondersteuning door de organisatie. Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening. RVO is niet aansprakelijk voor eventuele annuleringskosten.

Interesse gewekt?

Of benieuwd naar het voorlopige programma? Vul hieronder uw contactgegevens in en wij zullen spoedig met u contact opnemen om u meer te vertellen over de missie.  Contactgegevens zijn voor eenmalig gebruik. 

Neem contact op

Meer weten?

Jeroen van Baren

Project Manager

RVO-english_logo
psps-logo-header.png
Mobile-logo-header-psps

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief