Let's combat drought together!

Klimaat- en Water-Slimme Landbouwhandelmissie naar Tunesië 2024

Juni 2024 | Week 26

Kansen voor Nederlandse bedrijven actief in klimaat- en water-slimme landbouwoplossingen.

Tunesië kampt al jaren met watertekorten. Met steeds onvoorspelbaarder wordende regenseizoenen en langere periodes van droogte verergert klimaatverandering het probleem alleen maar. Vanwege dergelijke factoren biedt Tunesië tastbare kansen voor Nederlandse ondernemers die zich bezighouden met klimaat- en water-slimme landbouw om te helpen bij het aanpakken van de uitdaging.

Aangezien landbouw meer dan 80% van het waterverbruik voor zijn rekening neemt, is het de belangrijkste watergebruiker in het land. Dit heeft op zijn beurt marktkansen gecreëerd in de Tunesische sectoren van inclusieve landbouw, water, duurzame energie, en agri-tech & innovatie voor Nederlandse bedrijven en organisaties. Vanwege de waterschaarste moeten de Tunesische overheid en bedrijven opnieuw nadenken en anders werken met als doel efficiënter, economischer en duurzamer te worden. Nederlandse innovaties en oplossingen kunnen hierin een sleutelrol spelen.

Nieuwe marktstudie onthult knelpunten & zakelijke kansen in Tunesië voor Nederlandse bedrijven

Seed2Feed heeft begin 2024 een marktstudie uitgevoerd om knelpunten & zakelijke kansen voor Nederlands bedrijven in Tunesië te ontdekken. De studie kunt u hier downloaden

In een eerdere studie werden potentiële kansen voor Nederlandse samenwerkingen in waterbeheer, klimaat slimme en circulaire landbouw geïdentificeerd voor de regio. Het onderzoek vond ‘duidelijke vraag naar Nederlandse expertise’. Bijvoorbeeld, bij het verminderen van lekkages van dammen, bassins en distributiesystemen moet een prioriteit zijn en biedt kansen voor Nederlandse bedrijven actief in dammen en waterinfrastructuurtechnologie, maar ook overstromingsbeheersing. Bovendien is er vraag naar Nederlandse expertise in waterslimme technologieën, slimme wateropvang, capacity building en het gebruik van niet-conventionele waterbronnen.

Doelgroep

Voor wie?

Deze missie is interessant voor Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen die oplossingen hebben voor klimaat-slimme en toekomstbestendige landbouw. Deelnemers aan deze missie hebben kennis, technologie of diensten met betrekking tot:

Waarom deelnemen?

Missieopzet

De missie zal eind juni 2024 plaatsvinden. Tijdens de missie zult u in contact komen met lokale bedrijven en overheden via verschillende bedrijfsbezoeken, terreinbezoeken en genieten van (individuele) matchmaking. Hoewel het programma nog in ontwikkeling is, zullen updates over verdere ontwikkelingen van de missie worden verstrekt aan alle geïnteresseerde bedrijven. Hier kunt u vervolgens ook uw input op leveren. 

De deelnamekosten bedragen €500 per bedrijf, exclusief btw, reis- en verblijfskosten. Twee personen per bedrijf kunnen deelnemen, en elke persoon moet zich afzonderlijk registreren.

Geïnteresseerd? Of registreren?

Of nieuwsgierig naar het voorlopige programma?

Vul dan hieronder uw contactgegevens in, en we zullen u binnenkort contacteren. Contactinformatie is voor eenmalig gebruik. Dit is een initiatief van de Netherlands Enterprise Agency (RVO).

Wil je meer weten?

Contact

Jeroen van Baren

Project Manager

RVO-english_logo
psps-logo-header.png
NABC logo
Mobile-logo-header-psps

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief